Naprapati


Vad gör en naprapat? 


Naprapater undersöker, diagnostiserar, behandlar, rehabiliterar och förebygger smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseapparaten. 


Vanligt förekommande besvär är exempelvis smärta i rygg och nacke, huvudvärk, besvär med axel armbåge, hand, höft, knä eller fötter. Även idrottsrelaterade skador och graviditetsrelaterade besvär är något som en naprapat jobbar med.

Du får inför ditt första besök fylla i en hälsodeklaration. Du kommer få sitta ner och berätta om dina besvär, efter det görs en grundlig undersökning för att ta reda på vad som orsakar besvären. 


Behandlingen kan se ut på många olika sätt. I en naprapats verktygslåda finns en hel del olika behandlings metoder såsom ledmanipulation (när det knäpper till i leden), mjukare metoder för att påverka ledens funktion som ledmobilisering, mjukdelsbehandling som  massage, stretching eller muskeltöj, triggerpunktsbehandling. Smärtlindrande behandling med TENS, rehabiliteringsövningar, råd och hjälp gällande ergonomi, förebyggande av besvären och mycket mer. 


Jag jobbar utöver detta även med Dry needling som är en triggerpunktsbehandling och muskulär behandling med nålar. Dry needling går ut på att behandla muskulaturen genom att framkalla så kallade så kallade Local Twitch responses. 
En local twitch response uppkommer då nålen är i triggerpunkten eller det spända stråket i muskulaturen och då kommer muskulaturen att rycka till. 

En local twitch response resulterar i att cirkulationen ökar i muskulaturen, det gör att kemiska förändringar som finns i muskulaturen neutraliseras.


Nålar i kombination med ström är även ett väldigt effektivt sätt för smärtlindring och aslappning i muskulaturen. 


Nålarna ger oss möjlighet att komma åt muskulatur som annars kan vara svåra att komma åt att behandla ordentligt. 


Pris nybesök: 800 kr
Pris återbesök: 700 kr

Personlig träning/online coachning


Ditt mål är mitt mål. 
Träning behöver inte handla om att gå till gymmet och lyfta tungt 5 dagar i veckan eller vara ute och löpträna för att kunna spring ett marathon. 

Alla har sina egna mål med sin träning och mitt jobb är att ge dig bästa möjliga förutsättningar för att du ska nå dem. 
Om målet så är att du ska gå ner i vikt, få in träning i dina rutiner under veckan eller tränar för ett specifikt mål, ett lopp eller en tävling så är det de målet vi siktar på. 


Jag hjälper dig med motivationen, stöttar pushar och finns med dig som ett stöd längs vägen. 


Pris konsultation: 0 kr
Pris Personlig träning 500 kr/månad
(träningsupplägg, uppdatering av träningsupplägg,  fri återkoppling via Exorlive eller mail samt ett personligt möte per månad)